merzpharma therapeutisch logo

 

Merz Therapeutics

Merz is actief op het gebied van ziektebeelden als een bewegingsstoornis die gepaard gaat met spierspasmen (zoals blefarospasme of cervicale dystonie), of met spasticiteit in de armen na een beroerte.

Over dystonie

Dystonie is een neurologische bewegingsstoornis die wordt gekenmerkt door onvrijwillige spierspasmen en een afwijkende houding. Recent epidemiologisch onderzoek heeft aangetoond dat in Europa meer dan 500.000 mensen een vorm van deze stoornis hebben.

merzpharma competences neurotoxin spasticity

 

merzpharma competences neurotoxin dystonia

Over spasticiteit

Spasticiteit treedt op als een deel van het zenuwstelsel dat de spieren aanstuurt, beschadigd raakt. Deze beschadiging kan voortkomen uit letsel of een medisch probleem, zoals een beroerte, multiple sclerose, hersenverlamming, niet-aangeboren hersenletsel, dwarslaesie, een hersentumor of hersenbeschadiging. Dit kan worden veroorzaakt door zuurstofgebrek, hersenontsteking of hersenvliesontsteking. In totaal hebben circa 500.000 mensen in de Verenigde Staten en meer dan 12 miljoen mensen over de hele wereld last van spasticiteit.

Als onderdeel van het revalidatieproces na een beroerte, worden fysiotherapie, injecties met botulinetoxine in de spastische spieren, ergotherapie, logopedie, medicatie, psychologische hulp en deelname van professionals aan buurtzorgteams aangeraden, om mensen te helpen omgaan met de symptomen van spasticiteit.

 

Bronnen voor patiënten

Merz wil mensen die spasticiteit ervaren na een beroerte, graag uitgebreide informatie bieden en zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom werken we samen met een patiëntenadviesraad die bestaat uit leden van SAFE, Europese patiënten die spasticiteit ervaren na een beroerte én hun zorgverleners. Samen met hen hebben we de website 'Life with Spasticity' gelanceerd, die gemaakt is door en voor mensen die leven met spasticiteit. Merz werkt nauw samen met SAFE en patiënt-ambassadeurs om de FAQ's en verhalen op de website up-to-date te houden. Zo kunnen patiënten, hun families en hun zorgverleners meer te weten komen over spasticiteit na een beroerte, ervaringen delen en steun vinden bij hun dagelijkse activiteiten.

 merzpharma life with spasticity header

 

Lees meer

 

Onze producten

Xeomeen®  

Meer Merz sites